06 - 14 50 17 09       info@centrumvannu.nl

MINDFULNESS MBSR/MBCT

(ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. Evidence based programma)

Je leert in deze training om meer in het NU te leven. Gisteren is geweest en morgen moet nog komen.

Als je meer aanwezig bent in het NU gaan gedachten en gevoelens minder met je op de loop.

Daardoor ben je meer in staat om goede keuzes te maken en doelbewust te handelen in plaats van geleefd te worden door prestatiedruk en hardnekkige, automatische denk- en gewoontepatronen.

Je leert om moeilijke en lastige ervaringen toe te laten in plaats van ze te vermijden of weg te duwen. Juist door er met mildheid naar te leren kijken, gaat de zwaarte er van af.

Je leert minder snel te oordelen, over anderen maar ook over jezelf. Je leert om te gaan met negatieve gedachten en gevoelens.

En je leert weer te voelen hoe het nu echt met je gaat en zo betere keuzes voor jezelf te maken. Je eigen grenzen weer bewaken. Op deze manier kun je beter voor jezelf te zorgen.


Groepstraining, individueel of in duo-vorm.MINDFUL ZWANGER EN BEVALLEN

In deze cursus combineer ik een gehele mindfulnesstraining met een uitgebreide zwangerschapscursus. Het is fijn om mindfulness toe te kunnen passen in je zwangerschap en in je verdere leven, vooral straks in de hectiek van een gezin. Je leert meer in het NU te leven en om te gaan met de wisselvalligheden van het leven.

Leren ontspannen in een ongemakkelijke situatie. Dit oefenen we met Dru-Yoga, een zachte vorm van yoga. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben om mee te doen. Omgaan met angst en pijn. Hier gaan we mee oefenen. Zo ontwikkel je meer rust, ontspanning en vertrouwen in jezelf als je gaat bevallen.

Ik besteed veel aandacht aan een goede houding, ademhalingsoefeningen (vanuit de hypnobirthing en een speciale techniek waarbij je sneller ontsluiting kunt krijgen) Deze techniek is ontwikkeld door mw. S. Kamping, waar ik mijn opleiding heb gedaan.

Na deze cursus ben je goed voorbereid zodat je mindful en met veel vertrouwen de bevalling in gaat. Voor de meeste mensen is dit het mooiste wat je kunt meemaken: een nieuw mens op de wereld zetten!

Je krijgt eerlijke informatie en ik vertel je veel over het verloop van de bevalling. Je ontvangt iedere week een uitgebreide hand-out waar de thuisbeoefening, veel informatie en bruikbare tips in staan. Aan het eind van de 8 weken heb je zo een mooi naslagwerk waar je ook na je bevalling mee verder kunt.


Groepstraining, individueel of in duo-vorm

PARTNER BEVALLINGS WORKSHOP

Voor een goede voorbereiding op de bevalling is het fijn dat jij als partner je vrouw/vriendin goed kunt ondersteunen tijdens de bevalling.

Het is beslist geen 'pufclub'. Maar een nuchtere en heldere workshop!

In deze workshop krijgen jullie veel informatie over de bevalling, praktische oefeningen en technieken die je goed kunt toepassen in de bevalling.

Je leert hoe je pijn kunt verlichten door verschillende massagetechnieken, waarbij we ook oefenen met de Rebozodoek en de fitnessbal, en je leert de ademhalingstechnieken zodat je haar kunt ondersteunen.

Je krijgt tips om tijd en ruimte te vragen tijdens de bevalling en wat je rechten zijn.

Het is belangrijk en prettig voor partners om écht iets te kunnen betekenen in het hele bevallingsproces!

Jullie krijgen een uitgebreide hand-out mee die in het naslagwerk/werkmap van de Mindful Zwanger en Bevallen cursus past.


Groep of privé workshop.