06 - 14 50 17 09       info@centrumvannu.nl

Mindfulness MBSR/MBCT

(ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. Evidence based programma)

Je leert in deze training om meer in het NU te leven. Gisteren is geweest en morgen moet nog komen.

Als je meer aanwezig bent in het NU gaan gedachten en gevoelens minder met je op de loop.

Daardoor ben je meer in staat om goede keuzes te maken en doelbewust te handelen in plaats van geleefd te worden door prestatiedruk en hardnekkige, automatische denk- en gewoontepatronen.

Je leert om moeilijke en lastige ervaringen toe te laten in plaats van ze te vermijden of weg te duwen. Juist door er met mildheid naar te leren kijken, gaat de zwaarte er van af.

Je leert minder snel te oordelen, over anderen maar ook over jezelf. Je leert om te gaan met negatieve gedachten en gevoelens.

En je leert weer te voelen hoe het nu echt met je gaat en zo betere keuzes voor jezelf te maken. Op deze manier kun je beter voor jezelf te zorgen.


Groepstrainig, individueel of in duo-vorm.Mindfulkidstraining voor kinderen 4-12 jaar  

Mindfulness voor kinderen werkt goed bij bijv: slaapproblemen, concentratieproblemen, faalangst, piekergedachten en hooggevoeligheid.

Spelenderwijs leren kinderen weer grip te krijgen op hun gedachten en gevoelens.

Ook leren ze beter hun grenzen aan te geven doordat ze weer leren voelen.

Kinderen zullen o.a.thuiskomen met de kreten: net zo stil als Karel de Kater, een reis door mijn lichaam, met mijn zintuigen naar de sportschool, een draaimolen in mijn hoofd, de ademhaling: mijn oudste en beste vriend, mijn lichaam kan praten, hartenwensen in mooie kleuren, spannende momenten: soms leuk, soms niet.

Het is mooi om te zien dat kinderen weer in hun kracht komen te staan en zich fijner voelen!

Groepje, individueel of in duo-vorm.


Mindfulnesstraining voor jongeren 12-19 jaar

Deze achtweekse Mindfulnesstraining helpt jongeren steviger en krachtiger in het leven te staan, vermindert (examen) stress, piekeren en faalangst en kan de kans op een depressie beduidend verminderen. We trainen de aandacht waardoor de concentratie verbetert. Mindfulness bevordert emotioneel evenwicht, innerlijke rust en geeft waardevolle bagage mee aan jongeren om beter om te kunnen gaan met de hectiek van alledag. Deze training gebruikt de kernelementen uit de evidence-based programma's MBSR, ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn en MBCT, ontwikkeld door Zindel Segal, Mark Williams en John Teasdale.


Groepstraining, individueel of in duo-vorm.