06 - 14 50 17 09      

 info@centrumvannu.nl

Centrum van NU

Mindfulness training MBSR / MBCT

Mindful Zwanger en Bevallen
(mindfulnesstraining i.c.m. Zwangerschapscursus)

Mindful door de Overgang
(mindfulnesstraining i.c.m. Overgangscursus

MINDFULNESS MBSR/MBCT

(ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. Evidence based programma)

Je leert in deze training om meer in het NU te leven. Gisteren is geweest en morgen moet nog komen.

Als je meer aanwezig bent in het NU gaan gedachten en gevoelens minder met je op de loop.

Daardoor ben je meer in staat om goede keuzes te maken en doelbewust te handelen in plaats van geleefd te worden door prestatiedruk en hardnekkige, automatische denk- en gewoontepatronen.

Je leert om moeilijke en lastige ervaringen toe te laten in plaats van ze te vermijden of weg te duwen. Juist door er met mildheid naar te leren kijken, gaat de zwaarte er van af.

Je leert minder snel te oordelen, over anderen maar ook over jezelf. Je leert om te gaan met negatieve gedachten en gevoelens.

En je leert weer te voelen hoe het nu echt met je gaat en zo betere keuzes voor jezelf te maken. Je eigen grenzen weer bewaken. Op deze manier kun je beter voor jezelf te zorgen.

 

Groepstraining, individueel of in duo-vorm.

 

 

INCOMPANY TRAINING

VOOR SCHOLEN EN BEDRIJVEN

  • Ik maak een programma op maat voor 6 bijeenkomsten van 1,5 tot 2 uur. Deze training is helpend om mensen uit een burn-out te houden. Veel werknemers hebben moeite om alle ballen in de lucht te houden en leven van vakantie tot vakantie. Ik leer ze om beter met stress om te gaan waardoor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid verbetert. 
  • Graag ga ik met u in gesprek om de training verder toe te lichten. 

 

 

MINDFUL ZWANGER EN BEVALLEN

In deze cursus combineer ik een gehele mindfulnesstraining met een uitgebreide zwangerschapscursus. Het is fijn om mindfulness toe te kunnen passen in je zwangerschap en in je verdere leven, vooral straks in de hectiek van een gezin. Je leert meer in het NU te leven en om te gaan met de wisselvalligheden van het leven.

Leren ontspannen in een ongemakkelijke situatie. Dit oefenen we met Dru-Yoga, een zachte vorm van yoga. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben om mee te doen. Omgaan met angst en pijn. Hier gaan we mee oefenen. Zo ontwikkel je meer rust, ontspanning en vertrouwen in jezelf als je gaat bevallen.

Ik besteed veel aandacht aan een goede houding, ademhalingsoefeningen (vanuit de hypnobirthing en een speciale techniek waarbij je sneller ontsluiting kunt krijgen) Deze techniek is ontwikkeld door mw. S. Kamping, waar ik mijn opleiding heb gedaan.

In sessie 3 wordt je partner van harte uitgenodigd. Ik vertel wat hij/zij kan verwachten en hoe jij het fijnst ondersteund kunt worden in de verschillende stadia van de bevalling. Jullie leren massagetechnieken om pijn te verlichten en krijgen veel tips van mij. Het is voor partners erg belangrijk om echt iets te kunnen betekenen in het hele bevallingsproces! Je partner krijgt een eigen hand-out.


Na deze cursus ben je (en je partner) goed voorbereid zodat je mindful en met veel vertrouwen de bevalling in gaat. Voor de meeste mensen is dit het mooiste wat je kunt meemaken: een nieuw mens op de wereld zetten!

Je krijgt eerlijke informatie en ik vertel je veel over het verloop van de bevalling. Je ontvangt iedere week een uitgebreide hand-out waar de thuisbeoefening, veel informatie en bruikbare tips in staan. Aan het eind van de 8 weken heb je zo een mooi naslagwerk waar je ook na je bevalling mee verder kunt.

Groepstraining, individueel of in duo-vorm

MINDFUL DOOR DE OVERGANG

In deze cursus combineer ik een gehele mindfulnesstraining met een uitgebreide cursus over de overgang. De overgang is voor veel vrouwen een ingrijpende periode waarin er veel verandert op allerlei gebieden.

Mindfulness kan je helpen om beter om te gaan met overgangsklachten, zowel op lichamelijk, emotioneel en sociaal gebied. Je leert je lichaam goed te voelen, zodat je jouw eigen grenzen beter leert kennen. Je leert om te gaan met stress. Het is bekend dat stress overgangsklachten verergert.

Je leert pieker- of negatieve gedachten eerder op te merken zodat je ze een halt toe kunt roepen. Je gaat meer innerlijke rust ervaren. Dit allemaal middels mindfulnessoefeningen en prettige yoga. Hier hoef je geen ervaring voor te hebben.

Ik ga je uitgebreid vertellen wat de overgang precies inhoudt en welke fases je hierin kunt onderscheiden. Welke overgangsklachten er zijn en wat je er eventueel aan kunt doen om het te verminderen.

Je leert over de relatie tussen overgang en voeding. We gaan het hebben over de werking en invloed van hormonen. Ik wijd een hele les aan de sociale overgang. Veel zaken die ik belicht zullen heel herkenbaar voor je zijn.

Iedere sessie krijg je een hand-out mee waarin de theorie staat die we behandeld hebben, samen met het huiswerk. Aan het eind van de 8 weken heb je zo een mooi naslagwerk.

Ik spreek de oefeningen in en stuur ze naar je telefoon, zodat je thuis kunt oefenen.


Groepstraining, individueel of in duo-vorm.